Trenden med træ og træfigurer

Kay-Bojesen-danish_design-soldier

I Danmark har vi set en trend som går imod, at der i indretningen benyttes nye såvel som træfigurer, som faktisk har eksisteret i en længere periode, men i de seneste år er blevet endnu mere populært. De første figurer man tænker på, når snakken falder på træfigurer, er de klassiske modeller fra Kay Bojesen, som faktisk stammer fra 40/50’erne (se eksempler hos MadeInWood.dk her).

sangfuglen fra Kay bojesen

Selvom de første træfigurer fra Kay Bojesen blevet produceret og solgt i 40’erne og 50’erne, så er de voldsomt populære i dag, hvor de ældste af slagsen går på auktion til flere tusinde kroner. En række af de træfigurer som fandt vej til forbrugerne i 40’erne og 50’erne bliver genproduceret i dag, og kan således købes i en lang række danske webshops (og faktisk også udenlandske, da træfigurerne også er blevet populære i udlandet).

træfigur - abeDe første træfigurer som vi så fra Kay Bojesen var den klassiske livgarden (1942), aben (1951) samt elefanten og den farverige papegøje fra slut 50’erne.

Selvom Kay Bojesen længe blev betragtet som værende den eneste producent af træfigurer, så har den stigende popularitet fået for træfigurer blandt danskerne, fået en række andre producenter til at producere og sælge træfigurer.

Besøger vi MadeInWood.dk får vi et overblik over de producenter, som du kan finde og købe i de danske webshops. De nye brands tæller således både Architectmade, Normann Copenhagen, Applicata, HAY, Muubs og OYOY. Danskerne er blevet vilde med træ, og især figurer i træ, og dette kan tydelig ses når man ser på antallet af producenter heraf. Heldigvis har de danske og udenlandske producenter formået at skabe flotte boligprodukter, som både fremviser innovation og flot danske design.

Herunder har vi samlet en række billeder fra producenterne, som kan være inspiration til hvordan du kan indrette din bolig med træfigurer.

architectmade-stor-jpg-1427874622 arch-you-traehuse-applicata-p Kay-Bojesen-danish_design-soldierHvis du er på jagt efter lækkert design så besøg vores Georg Jensen shop

About the author

admin2 has written 35 articles for Til huset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *