Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/boshop.dk/tilhuset/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/boshop.dk/tilhuset/wp-includes/plugin.php on line 579

Silkens historie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silke for en forbedret søvn

Både silkedyner og silkesengetøj bliver efterspurgt i høj grad grundet evnen til at bortlede noget af kropsvarmen således, at kropstemperaturen reguleres, hvilket giver en afslappet og restituerende søvn, så man er bedre udrustet til at klare dagens udfordringer.

Derudover giver silken en blød og behagelig komfort, som desuden er allergivenligt. Der er derfor meget, der taler fór et soveværelse med silkedyner og silkesengetøj.

Nedenfor ser du en kort udgave af historien og produktionen bag dit soveværelse.

Silkens historie

Silken blev grundlagt år 3000 før Kristi fødsel af Lady Hsi-Ling-Shih, som var den ‘Gule Kejsers’ kone. Det var Lady Hsi-Ling-Shih, der grundlagde silkeproduktionen og som holdte  produktionsprocessen hemmelig  i mere end 2000 år.

I starten var silke forbeholdt kejseren og kejserens nærmeste, men blev senere udbredt blandt folket og brugt som betalingsmiddel. Faktisk blev silken en valuta i sig selv.

Omkring år 200 modtog romerske kejsere ofte silkegaver fra de kinesiske herskere, og dermed fra silken på en 8000 km lang rejse. Da silken blev udbredt blandt den romerske befolkning, mener man, at afhængigheden var så stor, at den truede den romerske økonomi grundet den store udførsel af guld som betaling for silkeimporten.

 

Silkeproduktionen

Der findes mange slags silkesommerfugle, men den som Lady Hsi-Ling-Shih opdagede  og som kineserne fremavlede, var Bombyz mori, som faktisk ikke er en sommerfugl, men af arten spindere.

En hun-spinder lægger 500 æg på 4-6 dage, hvorefter hun dør. Når æggene klækkes, skal larverne fodres hver halve time med morbærblade både dag og nat. Larverne vokser til 10.000 gange deres fødselsvægt på en måned, og kan dermed gå i kokonstadiet. Larven spinder i løbet af 3-4 dage en kokon af silketråd rundt om sig selv, som skal opbevares tørt og varmt i 8-9 dage inden silketråden kan blive viklet af kokonen. En kokon indeholder 600-900 m silketråd, og man sætter 5-8 indhold silketråd sammen for at gøre den egnet til vævning af stof.

 

Dit soveværelse og tankerne

Næste gang du indsvøbes i din lækre silkedyne med tilhørende silkesengetøj, kan du tænke på den gamle historie, der ligger bag og den rejse som silken har været på. Man kan godt forstå, at man føler sig lidt guddommelig med silkesengetøj, som tidligere kun var forbeholdt kejsere og herskere.

 

Information om silkens historie og oprindelse er fundet på Silkeland.dk samt Imperietsjuvel.dk

 

 

 

 Hvis du er på jagt efter lækkert design så besøg vores Georg Jensen shop

About the author

admin2 has written 35 articles for Til huset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *