Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/boshop.dk/tilhuset/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/boshop.dk/tilhuset/wp-includes/plugin.php on line 579

Silkedyner – allergivenlig luksus

silke

Når du skal indrette dit soveværelse, er det vigtigt ikke kun at tænke på udseendet. Du tilbringer, forhåbentlig, rigtig meget af din tid i soveværelset, og størstedelen af den tid i sengen. Præcis derfor, skal du ikke tage dig til takke med et stræklagen i frotté og en billig dyne med “naturfyld” eller andet hø – heller ikke det bogstavelige hø.

Hvis du virkelig vil gøre noget godt for dig selv, skal du investere i silkedyner og silkesengetøj – og det er der flere grunde til.

Silke er temperaturregulerende

Du har garanteret prøvet at sove dårligt, fordi du enten har haft det for koldt eller varmt. En god gang hedeturer med det fugtige sengetøj, der følger med, kan ødelægge enhvers nattesøvn, og en tænderklaprende nat er ikke meget bedre. En silkedyne føles varm fra starten, men du vil ikke opleve den samme overophedning, der nogle gange sker med andre dyner. Silken lader noget af varmen fra din krop slippe væk, så temperaturen forbliver behagelig. Du slipper altså for den irriterende situation, hvor du ligger med dynen halvt på, fordi du har det for varmt, men egentlig fryser der, hvor dynen ikke dækker. Derudover kan silken “suge” mere væske uden at komme til at føles våd. Vi sveder alle et par deciliter væske på en nat. Den væske gør normalt dynen, betrækket og lagnet fugtigt. Det slipper du for med silke.

Silkesengetøj er allergivenligt

Silkedyner er også mere allergivenlige. Temperatur- og væskereguleringen gør, at levevilkårene i din seng bliver mindre gunstige for husstøvmider. Husstøvmider er små, edderkoppelignende dyr, der lever på varme, fugtige steder og lever af hudskæl og hår. Alle senge vil have sin mængde død hud og hår – det lyder lidt klamt, men det er faktum. Kombinér det med fugten og varmen, og så er din seng det bedste sted i verden for en husstøvmide. Er du allergiker eller har du astma, er det en god idé at begrænse mængden af husstøvmider i din seng så meget som muligt. Det vigtigste til dette formål er topmadrassen. En topmadras i silke kan “skærme af” for mange af de husstøvmider, der bor i din madras. Madrassen er den del af sengen, der indeholder flest husstøvmider.

Luksus!

Sidst men ikke mindst: Silke er utroligt blødt og lækkert. Der er ikke noget som silke i seng, der kan give dig en følelse af luksus, når du går i seng. Der findes mange kunstige materialer, der gør et godt forsøg på at nå samme niveau, men silke er the genuine article.

Og så er det pænt. Jeg vil meget hellere se på silkesengetøj end et sengetæppe. Hvad med dig?

PÅ udkig efter anden inspiration til soveværelset, så lås vores indlæg omkring soveværelsestrends i 2014 lige her.Hvis du er på jagt efter lækkert design så besøg vores Georg Jensen shop

About the author

admin2 has written 35 articles for Til huset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *