Sådan fjerne du skimmelsvamp en din væg

Skimmelsvamp-i-vinduet

Ønsker du at slippe af med skimmelsvamp på dine vægge og forhindre det i at komme tilbage? Så skal du læse dette indlæg hvor vi vil komme med nogle nyttige metoder! Indlægget er skrevet i samarbejde med golfen-kolding.dk, hvor du kan læse mere omkring skimmelsvamp i dit hjem.

Hvad er skimmelsvamp og hvorfor opstår det på væggene?

Skimmel er en slags svamp, der normalt vokser i fugtige og varme betingelser uden meget luftgennemstrømning. Dette er grunden til at det ofte er badeværelser og loftrum der er udsat for skimmelsvamp. Det skyldes ofte fugtige forhold og mangel på ventilation, men nogle gange kan skimmel på vægge skyldes VVS lækager både indenfor og udenfor ejendommen. Dårligt isolerede varmerør kan også forårsage en ophobning af fugt bag murerne.

Skimmelsvamp i vinduet

Billedet lånt fra Golfen-kolding.dk

Meldug er navnet på den mest almindelige type af sort skimmel på vægge. Den er karakteriseret ved sorte pletter der kan spredes over store områder, hvis der ikke gøres noget. For at finde ud af om du har skimmel på dine vægge, kan du anvende et blegemiddel på det angrebne område med en klud. Hvis den mørke farve svinder efter et par minutter er det meldug, hvis ikke er det muligvis bare snavs.

Sådan fjerner du skimmel på vægge i 3 trin

En lille advarsel: Skimmelsvamp kan forårsage allergiske reaktioner og dårligt helbred, så hvis du har et omfattende problem med skimmelsvamp på vægge, kan det være bedst at søge eksperthjælp. Hvis der skal tackles et mindre område, så sørg for at bære beskyttelsesbriller, handsker og en ansigtsmaske, da kontakt med skimmel kan være skadeligt. Det vil være mest optimalt at have åbne vinduer eller bruge en ventilator i rummet, mens du arbejder.  Nedenfor vil vi vise hvordan du kan tackle de mindre områder:

  1. Lav en opløsning af klor, blegemiddel og vand
  2. Skrub det sværtede område ved hjælp af en stiv børste
  3. Skyl grundigt og tør.

Hvis dette ikke virker, er der produkter specielt sammensat til skimmel og skimmel på vægge, der kan være stærkere, men husk aldrig at blande rengørings produkter sammen, da dette kan forårsage farlige kemiske reaktioner.

Som afslutning på dette indlæg vil vi lige give jer nogle gode råd til hvordan i forebygger skimmelsvamp.

  • Overvej at installere en elektrisk affugter i hårdt ramte områder.
  • Opgraderer dit hjem med isolering.
  • Sørg for at badeværelser, køkkener og andre fugtige rum har nok ventilation/udluftning.
  • Tackle lækager, så snart de er opdaget


Hvis du er på jagt efter lækkert design så besøg vores Georg Jensen shop

About the author

admin2 has written 35 articles for Til huset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *