Indretning med tæpper

tæppe2

tæppe1At vælge det perfekte tæppe til dit rum er svært – og da det kan betyde meget for hele rummet, er det en vigtig beslutning at tage. Du kan ikke bare rulle det mest funky tæppet på gulvet, blot fordi de fanger dit øje, så vil du nemlig hurtigt ramme en katastrofe i forhold til indretningen. Herunder har vi samlet nogle af de tips som du kan benytte, når du køber tæpper til hus eller lejlighed.

Når du har læst vores tips til hvordan du vælger et tæppe, og du stadig ikke føler dig parat til, at finde og købe det helt rigtige tæppe, så kan du læse dette indlæg med 5 tæppefejl du skal undgå. På denne måde har du både en række tips til at købe det rette tæppe, samt en række ideer om hvad du i hvert fald ikke skal gøre.

tæppe2

Tip 1: Benyt et tæppe til at definere et område i rummet. F.eks. hvis du har en stor stue, hvor du ønsker 2 forskellige ”områder” – et sofaområde og en spisestue. Benyt tæpperne på gulvet til, at lave en klar afgrænsning imellem disse. F.eks. ved at benytte et rundt tæppe til spisestuen (se eksempler her).

tæppe 3

Tip 2: Føler du at rummet mangler farver, eller føler du at rummet har for mange farver, så skal du benytte tæpper til at skabe balance. Hvis du f.eks. at rummet har for få farver, så kan et farvede tæppe være løsningen. Føler du rummet har for mange farver, så kan du forsøge at skabe balance imellem farvene på gulvtæppet og dine nipsting.

Tip 3: Overvej muligheden for at benytte tæppet som kunst. En række ægte tæpper har så flotte mønstre, at man sagtens kunne betragte det som kunst. Forsøg at hænge sådan et tæppe op på din væg, og du vil se flotte resultater.

tæppe 4

Tip 4: Vær ikke bange for at arbejde med lag, da dette er en trend som er på vej ind igen. På denne måde kan du skabe en hyggelig stemning i rummet, og samtidig benytte en masse forskellige farver/mønstre, som ikke er muligt med enkelte tæpper.

Tip 5: Benyt alle forskellige former. Som vi allerede har nævnt, så kan det være en ide at benytte forskellige former, og faktisk så ofte som det er muligt. Dette kan nemlig være med til, at bløde dit rum op, og skabe mere balance imellem objekter i rummet, som ikke er ”ens” i formen.Hvis du er på jagt efter lækkert design så besøg vores Georg Jensen shop

About the author

admin2 has written 35 articles for Til huset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *