Indretning med sækkestole

hvid

En sækkestol er mere end blot et møbel eller en stol med kan slænge sig i. En sækkestol er design på højeste plan og kan være med til at skaffe dit rum et unikt look. Her i Danmark er Fatboy formentlig den mest kendte sækkestolsproducent og for mig vil Fatboy også være en association og første indskydelse når man snakker om sækkestole. Det til trods for at den første Fatboy så dagens lys i 2002 og at sækkestolens historie strækker sig langt længere tilbage i tiden.

I 1969 designede de tre italienere Piero Gatti, Cesare Paolini og Franco Teodoro det der skulle blive til verdens første sækkestol. Der er dog sket en del siden da, hvilket du også kan se på billedet af sækkestolen fra 1969 hos Wikipedia.

Udover at der er sket en stor udvikling i funktionaliteten, hvor mange sækkestole i dag er lavet i to dele således at man kan tage betrækket af og vaske det, er der også sket meget med designet.

Vi har kigget på en del forskellige modeller og vil her præsentere dig for nogle af dem, som designmæssigt kan bidrage til indretningen af dit hjem. En sækkestol er ofte et element som kan bryde linjerne i dit hjem og bidrage med noget farve eller mønster.

Den klassiske Fatboy

Den oprindelige Fatboy sækkestol fra 2002 er en firkantet sækkestol på 140 x 180 cm. Designet af Jukka Setälä. Materialet er nylon. Idéen var her at skabe en sækkestol med et skarpt og rent design. Sækkestolen er ensfarvet og fås i mere end 15 forskellige farver, så du som forbruger kan få lige netop den sækkestol som farvemæssigt passer ind hos dig.

blå-ille

Ud fra grundidéen om en sækkestol med høj komfort og et eksklusivt, elegant og stilrent design opstod idéen om at designe nogle modeller som skilte sig mere ud og brød med det helt enkle design.

Fatboy Marimekko

Fatboy Marimekko er et godt eksempel på dette, her ekspermeterer Fatboy med at bringe mønstrer ind i dagligstuen. Marimekko designet kendte man allerede fra en masse forskellige skandinaviske produkter såsom lamper, modetøj og forskellige gaveartikler og Fatboy så det derfor som oplagt at lave en sækkestol med dette karismatiske design.

fatboy marimekko 1

Fatboy MÉTAHLOWSKI

Et andet eksempel på at lave en anderledes sækkestol så man med Fatboy MÉTAHLOWSKI, som igen tager udgangspunkt i den klassiske Originale Fatboy sækkestol men forsøger at skabe et andet indtryk. Farverne er forskellige metalfarver såsom guld, sølv, bronze og titan. Overfladen har fået en plastik coating som giver sækkestolen et ret unikt udtryk idet farverne skinner på en helt særlig måde.

hvid

Der findes et rigtig stort udvalg af sækkestole og ovenfor hat vi blot gennemgået nogle af Fatboys modeller da disse er meget karismatiske og af højeste kvalitet. Af andre mærker kan nævnes Sackit, Terapy og Barriere (Trip Trap) som også alle laver nogle sækkestole af højeste kvalitet.

Hvis du vil vide mere omkring sækkestole kan vi anbefale dig at læse videre på inspirationssiden.dk som har specialiseret sig i sækkestole.



Hvis du er på jagt efter lækkert design så besøg vores Georg Jensen shop

About the author

admin has written 40 articles for Til huset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *